Ce pregatim si gustam: Paste din dovlecel cu salsa de ardei copt si rosii deshidratate
Cu ce ne laudam: o portie de paste guilt free, sanatoase si hranitoare
Timp preparare: 15 minute
Ingrediente (2 portii)
1 dovlecel zuchinni
6-8 Ardei Piquillo copti intregi cu usturoi MCA
2-3 Rosii deshidratate in ulei Antico Casale
100g masline negre fara samburi DIAMIR
1 lingura ulei masline extravirgin Urzante
zeama lamaie dupa gust
Pentru a obtine paste din dovlecel noi am folosit un spiralator de legume; daca nu aveti aceasta ustensila, puteti folosi o razatoare tip mandolina sau un curatator de legume, diferenta tine doar de forma: in loc de „spaghetti” veti obtine „fettucine”.
Intai spalam si curatam dovlecelul, noi i-am lasat coaja, ni s-a parut ca arata mai bine. Apoi il feliem folosind una din metodele mentionate mai sus.
Mixam ardeii copti, cateva masline si rosiile deshidratate cu o lingura de ulei si zeama de lamaie dupa gust pana obtinem un sos omogen. Gustam. Daca sosul vi se pare prea gros il mai puteti dilua cu apa sau zeama de lamaie.
Asezam pastele de dovlecel intr-un bol si adaugam sosul. Decoram cu felii de masline si verdeata tocata.
Pofta mare si spor la gatit!