Abonare Newsletter

* camp obligatoriu

CONTACT

S.C. FOODVILLE DISTRIBUTION ROMANIA S.R.L.
strada Diminetii 1 A
Valea Lupului, Iasi
tel: 0731.031.861 sau 0731.031.864
fax: 0232.24.83.44
contact@foodville.ro
C.U.I. 34832379
J22/1336/2015

PROMOŢIE

Preţul nostru 9,57 RON
In STOC
Preţul nostru 3,27 RON
In STOC
Preţul nostru 5,38 RON
In STOC

»

Spania este cel mai mare producator de ulei de masline la nivel mondial. In 2014 Spania a realizat 50% din productia europeana de ulei de masline si 30% din cea la nivel mondial (sursa).

In Spania se cultiva 24 de varietati de masline, insa cele mai importante sunt: Picual, Hojiblanca, Arbequina, Cornicabra, Manzanilla.

 

Manzanilla

Varietate foarte populara, utilizata mai ales ca atare si nu pentru obtinerea uleiului.

Zone de cultivare: Sevilla.

Maslinele Manzanilla sunt verzi, rotunde si simetrice ca forma. Ca marime variaza intre 200-400buc/kg. Textura este ferma iar gustul este placut amar, cu note de migdala. Manzanilla sunt adesea comercializate umplute cu pasta de ardei si cu pasta de ansoa sau ton.

Picual

Este cea mai importanta varietate la nivel mondial; reprezinta 20% din productia la nivel mondial si 50% din productia din Spania.

Zone de cultivare: Jaen, Cordoba, Granada.

Hojiblanca

Reprezinta 16% din productia Andalusiei.

Zone de cultivare: Sevilla, Cordoba, Malaga.

Arbequina

Este un soi foarte popular de masline. Din acest tip de masline se obtine un excelent ulei, foarte aromat.

Zone de cultivare: Catalonia, Zaragoza, Huesca,Teruel.

Maslinele Arbequina au forma sferica, simetrica iar dimensiunea este mica. Culoarea este ruginie si gustul este fructat, usor amarui. Acest tip de masline sunt perfecte pentru a fi savurate ca aperitiv alaturi de branza feta sau branza de capra.

Cornicabra

A doua varietate ca importanta, este extensiv cultivata.

Zone de cultivare: Toledo, Ciudad Real.

 

MDY2ZWF