Ce pregatim si gustam: Supa crema cu sparanghel si hasmatuchi
Cu ce ne laudam: o supa numai buna de pregatit primavara, gustoasa si aromata
Timp preparare: 30 minute
Ingrediente (2 portii)
2 borcane varfuri sparanghel verde MCA
2 cartofi medii
2-3 linguri hasmatuchi tocat
1-2 linguri ulei masline extravirgin Urzante
sare, nucsoara – dupa gust
Curatam cartofii si ii taiem cuburi iar apoi ii punem la fiert in apa cu sare.
Cat timp fierb cartofii, feliem varfurile de sparanghel, spalam si tocam verdeata.
Dupa ce cartofii au fiert ii scurgem de apa si ii mixam impreuna cu sparanghelul si verdeata, cu ajutorul unui blender. Daca supa crema are o consistenta prea groasa o putem dilua cu cateva linguri din apa in care am fiert cartofii.
Punem din nou amestecul pe foc, adaugam ulei masline si nucsoara. Gustam si potrivim de sare. Mai lasam cateva minute si luam de pe foc.
Turnam in boluri, decoram cu felii de ridiche si servim cu crutoane de paine.
Pofta mare si spor la gatit!