Despre Caju - curiozitati

02.10.2017

Originar din Brazilia si cunoscut in botanica sub denumirea Anacardium Occidentale, arborele Caju a fost dus in India si Africa de Est de catre navigatorii portughezi. ‘Nucile’ Caju sunt de fapt semintele acestor arbori tropicali inruditi cu fisticul si mango. Cultivatorii comerciali au raspandit acest arbore in toate zonele de pe glob ce au un climat umed si calduros - tari ca Vietnam, Nigeria, India, Indonezia si Brazilia fiind printre cei mai mari producatori.

Stiati ca ? Recoltarea se face intotdeauna manual pentru ca fructele acestui arbore (numite mere de Caju) nu se coc toate in acelasi timp. Merele de Caju au un gust delicios, insa numai cultivatorii si cei care locuiesc in preajma livezilor se pot bucura de gustul lor memorabil si asta din cauza perisabilitatii ridicate.  Merele de caju – care au o forma asemanatoare unei pere - incep sa fermenteze imediat dupa culegere si se strica in maxim 24 de ore din momentul in care au fost recoltate.Aceasta fragilitate extrema face imposibil accesul acestor savuroase fructe in comertul international.

NmQ5NGMwM