Introducere » FOIE GRAS » Clos Saint Sozy Cassoulet cu carne de rata confiata 590 g , origine Franta


        

Clos Saint Sozy Cassoulet cu carne de rata confiata 590 g , origine Franta


0x
Stoc epuizat

 

Producator: CLOS SAINT SOZY
GREUTATE: 590 g
Tara de origine: FRANTA
Preţul nostru fără TVA : 41,19 RON
Preţul nostru cu TVA (9 %):
44,90 RON

DETALII PRODUS

Reteta traditionala din Sud-Vestul Frantei pe baza de confit de rata, carnati de Toulouse si fasole. Pregatita dupa retetele familiei, fara aditivi si conservanti. Toata carnea utilizata este de origine Franta.

carne de rata (32%) din care pulpe de rata confiate (15%), carnati de Touluse din carne de porc (14%), fasole alba (37% , ), untura de rata, sare, suc de tomate, amidon din cartofi, condimente . Produs sterilizat. ALERGENII sunt scrisi cu MAJUSCULE. Informatii nutritionale/100g - Valoare energetica: 180 kcal; grasimi 9,3 g din care saturate 3,4 g ; glucide 9,9 g din care zaharuri 1.3 g; proteine 13 g; sare 1,0 g

A se depozita la loc uscat si racoros. Pentru preparare, se va incalzi continutul intr-o caserola timp de 10 minute la foc domol. Dupa deschidere se va pastra la frigider si se va consuma in maxim 48 ore.

Cu o istorie de peste 45 de ani, asociaţia de producători LA QUERCYNOISE  este situată in pitorescul oras Gramat,  in mijlocul celei mai  faimoase regiuni a lumii asociată cu foie-gras-ul  si anume zona de sud-vest a Franţei.

             Reusita unui produs gastronomic depinde intotdeauna de calitatea materiilor prime utilizate, in acest caz ficatul proaspat de raţă. Toate produsele asociaţiei  poarta cu mandrie indicativul IGP ( Indicatie Geografica Protejata, marcata din anul 2000 cu o mica bulina pe fond  galben-albastru ), garanţie a celei mai bune calitaţi la nivel mondial. Acest marcaj inseamna ca raţele au fost crescute natural si ingrăsate in zona de sud-vest a Franţei, in condiţii stricte si supravegheate de autoritaţi independete pentru a livra intotdeauna cea mai buna calitate din lume.  O echipa de 5 tehnicieni asigura bunul mers al lucrurilor, de la selecţia păsărilor si pană la produsul finit,  precum si certificarea IGP. Asociaţia a obtinut 4 certificari (IFS, ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001).

           Foie-gras-ul este o veche specialitate culinară care a ajuns să simbolizeze excelenţa gastronomică franţuzească. Este cu adevarat un produs regional, cu legături organice  cu “terroir-ul” de unde provine.  Savoir-faire-ul si devotamentul pentru   munca bine facuta sunt transmise cu preţuire de la o generaţie la alta.  La Maistres Occitans, atat pasarile cat si  tradiţiile sunt  cinstite si  tratate cu respectul cuvenit.

        Foie-gras-ul a fost intotdeauna lăudat si pus in centrul atentiei de catre mai toti marii chefi bucatari francezi , devenind, in diverse forme de gatire, “regele” mesei  peste tot in Franta. Este apreciat atat in bucatariile cu stele Michelin cat si de catre gurmanzi, la ei acasă, fiind un adevarat ambasador al  faimosului „ joie de vivre á la française”.

        Ar mai fi de notat ca foie-gras-ul este bogat in acizi grasi nesaturati, acizi recomandaţi in dieta zilnică a fiecaruia dintre noi deoarece contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rau ” din sange (colesterolul LDL – Low Density Lipoprotein) .

      Este recomandat sa puneţi foie-gras-ul in frigider  minim 4-6 ore si sa il scoateţi din frigider  cu 10-15 minute inainte de servire. In cazul conservelor, se introduce conserva scurt sub un jet de apă caldă pentru a facilita scoaterea din conservă.  Se feliază cu un cuţit cu lamă subţire si caldă sau cu o liră de feliere si  apoi se serveste cu paine ţărănească sau paine prajită.

Produsele sunt disponibile in Romania prin FOODVILLE DISTRIBUTION ROMANIA.

COMENTARII

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

YjZkYW