Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

CONTACT

S.C. FOODVILLE DISTRIBUTION ROMANIA S.R.L.
strada Diminetii 1 A
Valea Lupului, Iasi
tel: 0731.031.885
fax: 0232.24.83.44
contact@foodville.ro
C.U.I. 34832379
J22/1336/2015

PROMOŢIE

Preţul nostru 12,36 RON
In STOC
Preţul nostru 13,01 RON
In STOC
Preţul nostru 19,94 RON
In STOC

»
Ce este Foie Gras ?

Ce este foie-gras-ul ?
Foie gras este o specialitate culinara de lux , produsa din ficat proaspat de gâscă sau raţă, care au fost ingrasate inainte.
Conform legii franceze, poarta denumirea de „foie- gras” ficatul de raţă sau gâscă , care a fost ingrasata intentionat , proces cunoscut sub denumirea de gavaj. In partea de nord a Spaniei – Navarra, fosta provincie franceza- , foie-grasul este produs ocazional si prin ingrasare naturala, proces care necesita insa un timp mai indelungat.
Acest produs gourmet este o delicatesa recunoscuta in bucataria franceza si spaniola . Gustul sau este descris ca fiind bogat, untos , cu o savoare delicata , deosebindu-se de cel de ficatul simplu de raţă sau gâscă.
Foie gras-ul se comercializeaza sub mai multe forme : foie-gras frais (ficat proaspat), foie-gras cuit (foie-gras preparat) sau foie-gras mi-cuit (foie-gras semi-preparat).
Denumirea de foie-gras cuit (foie-gras preparat ) se refera la specialitatea culinara cea mai populara, cea pe care o gasiti ocazional pe rafturile magazinelor. Fiind sterilizat, poate fi pastrat intr-un loc uscat si racoros timp de mai multi ani, timp in care va „îmbătrâni” frumos , ca un vin bun ! Şi tot ca şi un vin bun, ideal este să îl scoateţi din frigider cu 15 minute înainte de a-l degusta. La temperatura camerei îşi va dezvălui toate aromele.
Bloc de foie gras, foarte răspândit astăzi , este o specialitate de foie-gras inventata mai târziu, în 1954, şi care amestecă mai multe bucăţi de ficat emulsionate, garantând un gust omogen.

 

N2RmNjd