Introducere » PESTE DIVERSE » Ficat de cod in ulei propriu 115 g Foodville


        

Ficat de cod in ulei propriu 115 g Foodville

Ficat cod Foodville


17x
In STOC

 

Numar produs: FDVFC115
GREUTATE: 121 g
Tara de origine: Islanda
Marca / Brand: Foodville
Preţul nostru fără TVA : 9,13 RON
Preţul nostru cu TVA (9 %):
9,95 RON

în coş:
  buc  

DETALII PRODUS

Ingrediente : Ficat de cod (Gadus Morhua ) 99%, sare 1%. 

Produs 100% Natural. Nu contine aditivi , conservanti, potențiatori de aroma sau culoare. Alergeni: contine Pește. Produs Sterilizat.

Zona de pescuit : FAO 27 Oceanul Atlantic

Dupa deschidere a se pastra la frigider intr-un recipient nemetalic si a se consuma in maxim 48 de ore.

Ambalaj cu cheita pentru deschidere usoara.

 

Valori nutritionale/ 100g produs: energie 539 kcal; grasimi 58 g din care saturate 11,8 g ; glucide 1,4 g din care zaharuri 0 g; proteine 5,2  g; sare 0,7 g. ACIZI Grasi OMEGA-3 : ~13 g.

 

Supranumit „foie gras oceanic” datorita texturii sale untoase , ficatul de cod nu este doar gustos ci si foarte sanatos ,fiind o sursa naturala ideala de proteine de foarte buna calitate, acizi grasi Omega 3 si  vitamine ( A, D si E ).

Ficatul de cod FOODVILLE provine din cod salbatic prins in Nordul Oceanului Atlantic, in largul coastelor Islandei. Apele islandeze sunt reci si curate,fiind nepoluate datorita curentilor oceanici si a distantei mari fata de tarile industrializate. Studiile stiintifice arata ca pestele din zona Islandei este cvasi lipsit de dioxine si metale grele datorita mediului curat in care traieste, ceea ce il face extem de sanatos si plin de nutrienti benefici.Conform standardelor Uniuniiu Europene, dioxinele din carnea de peste nu trebuie sa depaseasca 4 picograme la 1 gram carne ( 1 picogram este a trilioana parte dintr-un gram ). Pestele islandez contine doar 0,01% din cantitatea permisa de Uniunea Europeana.

Ficatul de cod in ulei propriu FOODVILLE este un produs pur, 100% natural si nu contine conservanti sau aditivi alimentari.

Produsul este atat de natural incat dupa deschidere trebuie consumat in maxim 48 de ore si poate fi pastrat doar la frigider dupa ce este transferat intr-un recipient din sticla sau plastic.

De ce sa alegi ficatul de cod FOODVILLE :

  • Culoare naturala- nu contine culori artificiale
  • Nu contine aditivi sau conservanti
  • Nu contine potentiatori de aroma sau de gust
  • Contine doar Ficat de cod si sare
  • Sursa naturala de OMEGA-3- aproximativ 2,4 grame OMEGA-3 la 100 grame ficat cod
  • Ambalaj cu cheita, pentru deschidere usoara

Ficatul de cod este ideal pentru aperitive si salate. In timpul procesului de sterilizare, ficatul de cod elibereaza ulei din ficat de cod, care se gaseste pe piata si ca supliment alimentar sub forma capsulelor de ulei de ficat de cod sau in diverse recipiente. Consumul de ulei de ficat de cod din conserva este recomandat atat adultilor , cat si copiilor fie sub forma unui sos preparat cu ajutorul lui sau pur si simplu cu lingurita.

Se recomanda ca inainte de utilizare sa pastrati conserva la frigider pentru macar o ora.

Beneficii pentru sanatate :

Ficatul de cod este un aliment bogat in vitamina A, vitamina D si vitamina E, care sunt foarte necesare pentru a asigura dezvoltarea normala a oaselor si a dintilor, precum si pentru sanatatea ochilor, cumuland efectele benefice ale acestor vitamine cu ale acizilor grasi Omega-3.

Datorita continutului ridicat de vitamina E, uleiul din ficat de cod are un rol deosebit in diminuarea riscurilor aparitiei bolilor de inima si mentinerea sanatatii vaselor de sange. Mai mult, vitaminele A si D din uleiul din ficat de cod contribuie si la dezvoltarea armonioasa a sistemului osos, in special in cazul copiilor aflati inca in crestere. Vitamina D, care joaca un rol crucial in combaterea rahitismului contribuie si la functionarea in conditii optime a sistemului imunitar. se cunoaste faptul ca un consum regulat de ulei de peste contribuie la fortificarea imunitatii.

Omega 3 ( DHA si EPA ) nu pot fi produsi de organismul uman, de aceea ei trebuie suplimentati prin dieta .Uleiul din ficat de cod este o sursa buna de acizi grasi polinesaturati Omega 3, DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic). Dintre beneficiile consumului de Omega 3 enumeram:

  • evitarea bolilor de inima si a aritmiilor, imbunatatirea circulatiei cardiovasculare
  • prevenirea si tratarea diabetului
  • scaderea nivelelor trigliceridelor, hipertensiunii si colesterolului;
  • mentinerea sanatatii articulatiilor,
  • starea de bine a creierului, combaterea depresiei, ADHD etc.
  • buna functionare a organismului si cresterea imunitatii si a vitalitatii.
  • Mentinerea sanatatii sistemului osos si prevenirea fracturilor si a osteoporozei prin grasimile bune care ajuta la cresterea densitatii oaselor
  • Mentinerea sanatatii ochilor prin cresterea aportului de Omega 3. DHA in mod special contribuie la dezvoltarea sanatoasa a vederii si ochilor in cazul copiilor. In cazul adultilor, Omega 3 ajuta la prevenirea bolilor degenerative de la nivelul ochilor - degenerare maculara sau cataracta
  • Tratarea depresiei

Acizii grasi Omega 3 sunt foarte importanti pentru oamenii de toate varstele, dar in mod special pentru copii si seniori.

Cercetarile efectuate de specialisti au stabilit ca organismul uman are o mare nevoie de acizi grasi Omega 3, care se regasesc in cca 60% din lipidele din creier, in retina, precum si in membranele tuturor celulelor, pe care le mentin flexibile si permeabile.

Mai multe despre beneficiile ficatului de cod gasiti AICI

OGZjMT