CONSERVAS PALACIO DE ORIENTE, fondata in 1873 este cea mai veche fabrica de conserve de peste si fructe de mare din Spania.
La nivel national si international compania reprezinta combinatia perfecta intre tehnologie si pastrarea traditiei. Gama de conserve consta intr-o larga varietate de preparate care imbina peste, fructe de mare cu sosuri delicioase in cele mai bune retete.
Cu sediul in Vigo si fabrica in Bueu (Pontevedra), compania produce 350 000 conserve pe zi, care sunt vandute sub diverse forme si preparate.
Inca de la inceputuri , Palacio de Oriente si-a propus sa fie o companie de export, iar principalele tari in care isi distribuiau produsele erau Franta si Belgia. Din acest motiv, prima lor marca a avut denumirea Palais d’Orient. Acum fac exporturi in mai mult de 30 de tari.
ISTORIA
In secoul XVIII Napoleon a oferit o recompensa substantiala oricui ar fi gasit o solutie pentru pastrarea alimenteleor in bune conditii pentru perioade mari de timp si distante lungi. Cel care s-a bucurat de premiu a fost Nicolas Appert, „tatal conservelor”, care a descoperit ca daca incalzesti mancarea in recipiente inchise ermetic o poti pastra un timp indelungat.
In Spania, anul 1873 a insemnat aparitia a „Palacio de Oriente”, fondata de Antonio Alonso sub numele de Conservas Antonio Alonso, care a dat un impuls puternic industriei spaniole deja existente la acel timp.
In 1886 fondatorul a construit un depozit in Vigo. Principalele produse erau sardinele in ulei.
Dupa moartea lui Antonio Alonso, in 1918 fiii sai au continuat traditia, intemeind General Partnership Antonio Alonso Hijos. In timpul primului razboi mondial au fost unul din furnizorii de top de conserve pentru diferite armate. Datorita profiturilor mari facute in acea perioada fabrica din Vigo si-a dublat marimea si s-a putut mandri cu cele mai moderne utilaje disponibile la acea vreme.
In septembrie 1927 majestatea sa Regele Alfonso XIII a vizitat fabrica din Vigo.
In 1940 compania s-a divizat: pe de o parte Mauro, comerciant unic si pe de alta ceilalti frati ai lui care au infiintat o noua companie: Conservas Antonio Alonso.
In 1989 o noua era a progresului si a modernizarii a inceput: certificari ISO, dezvoltarea de sisteme computerizate, intrarea pe noi piete de desfacere internationale, noi produse s.a.m.d.
Incendiul din 2011 care a distrus intreaga cladire a fabricii din Bueu a dus la renovarea si modernizarea ei la cele mai inalte standarde.
PRODUCTIA SI CALITATEA
Experienta si know-how-ul acumulat in cei peste 140 de ani de istorie sunt garantia calitatii produselor Palacio de Oriente.
Toate procesele de productie sunt atent controlate, asigurandu-se astfel manipularea corecta si curatenia desavarsita.
Conservelor Antonio Alonso li s-a acordat standardul international pentru alimente (IFS), care este recunoscut de Initiativa pentru Siguranta Alimentara Globla (GFSI), care se concentreaza pe siguranta si calitatea alimentelor procesate.
PROTECTIA MEDIULUI
Palacio de Oriente se bazeaza pe ceea ce are de oferit marea, care este principala resursa de materie prima. Pescuitul, acvacultura si recoltarea fructelor de mare sunt modurile in care compania isi asigura stocul. Din acest motiv este esential sa fie respectate regulile exploatarii resurselor marine, evitand situatiile care nu ajuta la mentinerea echilibrului ecologic si la pastrarea mediului marin.
Toate midiile preparate pentru vanzare vin din ferme plasate de-a lungul Coastei Galitiei. Se promoveaza foarte mult acvacultura pentru reinnoirea stocurilor si evitarea degradarii terenurilor de reproducere naturala ale anumitor specii.
Ambalajele Palacio de Oriente pentru produsele din ton poarta semnul „DOLPHIN SAFE”(sigur pentru delfini), care garanteaza folosirea unor metode de pescuit care nu sunt daunatoare acestor mamifere.
Palacio de Oriente are certificari Marine Stewardship Council (MSC) si Aquaculture Steward Council (ASC) pentru sustenabilitatea produselor pescarestTI.
Pentru asigurarea sustenabilitatii proviziilor de peste compania va evita orice forma de pescuit ilegal. Accepta materie prima doar de la vase care sunt autorizate, care folosesc plase potrivite acestui tip de pescuit, care nu practica niciun fel de mutilare a rechinilor, care nu folosesc explozibil sau otrava pentru prinderea tonului.