PALACIO DE ORIENTE (II)

28.10.2019

PALACIO DE ORIENTE (II)

MANCARE SI SANATATE

PALACIO DE ORIENTE ofera o gama de produse cu caracteristici tipice alimentatiei mediteraneene, care pune un accent puternic pe valorile traditionale a mancarurilor conservate: sanatoase, naturale, echilibrate, fara conservanti si coloranti, cu inconfundabila aroma a uleiului de masline. Conservele Palacio de Oriente sunt cunoscute pentru cantitatea mare de proteine.

Principalele beneficii ale consumului de alimente conservate se bazeaza pe faptul ca procesul industrial nu altereaza compozitia nutritiva a mancarii, deci vitaminele si mineralele raman intacte.

Cum lumina nu ajunge la continut, nutrientii fotosensibili nu se pierd in timp (vitaminele A, E, D, K si acidul folic). Vitamina A intareste sistemul imunitar, vitamina D previne osteoporoza, vitamina E actioneaza ca un antioxidant.

Tarile mediteraneene au niveluri mari de acizi grasi nesaturati in dieta zilnica, care sunt recunoscuti de catre comunitatea medicala ca fiind extrem de folositori. Pestele este principala sursa de acizi grasi si singura sursa naturala de Omega 3 in proportii adecvate, care impreuna cu Omega 6, continuta in acidul oleic din uleiul care acopera pestele asigura numeroase beneficii precum:

  • -Reducerea colesterolului
  • -Prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare prin reducerea tensiunii arteriale, cresterea vasodilatatiei si efectelor antiinflamatorii, reducerea infarctului miocardic
  • -Omega3 si Omega 6 ajuta la formarea membranelor celulare ale tesutului celular si se regasesc in celulele nervoase care regleaza sistemul cardiovascular, imunitar, digestiv si reproductiv
  • -Acuitatea vizuala , dezvoltarea retinei, in special la copii.

Mai mult, uleiul de peste este o importanta sursa de minerale precum fosforul, potasiul, magneziul, fierul, sodiul si calciul. Principala proteina continuta de peste este lizina, care este foarte importanta in cresterea copiilor.

Molustele sunt principala sursa de iod si taurina, care regleaza functiile tiroidei, presiunea sangelui, reduce colesterolul si combate deteriorarea vizuala.

PALACIO DE ORIENTE se asigura ca tu poti savura in orice perioada a anului produse conservate, chiar la apogeul lor de maturitate, nutritie si exact la momentul potrivit in ceea ce priveste savoarea si textura.

In MAGAZINUL NOSTRU veti gasi o varietate de produse precum: ton, calamar, sardine, midii.

 

TONUL nu-i tot la fel

Sunt sapte specii de ton si stiind sa le deosebesti iti va fi usor sa alegi produsele intelept si sa stii fiecare ce beneficii are.

Palacio de Oriente prepara o gama larga de produse bazata pe trei varietati de ton, iar la FoodVille veti gasi specialitati din doua dintre ele. 

ALBACORE (Thunus Alalunga)

Este cel mai valoros dintre speciile de ton. Se deosebeste prin carnea sa alba, in cantitate mare, textura fina si savoare deosebita. Aceste caracteristici il fac ideal sa fie manc

at ca atare sau cu alte mancaruri ce au arome blande. Este acel peste care are un corp robust, de culoare albastru inchis cu argintiu.

YELLOWFIN (Thunus Albacares)

Este unul din cele mai populare si cunoscute tipuri de ton de pe piata. Este cel mai folosit ton la conserva. Carnea sa are o culoare mai rozalie, cu o textura mai dura decat Albacore si un gust putin mai intens. Este un ingredient potrivit in numeroase retete. Numele ii vine de la nuantele de galben de pe corp si aripioare. Este un peste cu un corp robust, albastru inchis, cu aripioare foarte lungi.

SKIPJACK (Katsuwonus Plamis)

Este tonul cu o culoare mai inchisa a carnii si cu un gust foarte intens. Are numele de la dungile de pe burta. Nu este atat de mare cat Albacore sau Yellowfin, foarte rar ajungand la mai mult de 5 kilograme.

MIDIILE se gasesc de obicei in Atlantic, lipite de roci de-a lungul coastelor europene si americane. Adesea sunt crescute in ferme datorita excelentelor sale proprietati. Toate midiile Palacio de Oriente provin din estuarele din regiunea Galitiei. Midiile sunt delicioase si ofera beneficii multiple pentru sanatate, fiind sursa bogata de vitamine esentiale si minerale. Sunt bogate in iodina si vitamina B12, ceea ce sprijina activitatea neuronala, lupta impotriva oboselii, stimuleaza activitatea celulara si functionarea optima a sistemului imunitar.

SARDINELE sunt pesti albastri care traiesc in ape sarate, de-a lungul coastelor. Toate sardinele Palacio de Oriente sunt pescuite de-a lungul coastelor Galitiei si Portugaliei. Au toate beneficiile pestilor albastri si mancate cu tot cu oase sunt o sursa importanta de calciu si seleniu.

CALAMARUL este unul din cele mai consumate cefalopode din Spania. De obicei traieste in ape adanci si niciodata nu se ridica la suprafata. Forma sa il face un inotatator excelent si este considerat una din cele mai inteligente moluste din mare. Iodul care se gaseste din belsug in aceasta mancare te ajuta sa iti reglezi nivelul de energie si activitatea celulara.

YWYzMmMwMD