Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

CONTACT

S.C. FOODVILLE DISTRIBUTION ROMANIA S.R.L.
strada Diminetii 1 A
Valea Lupului, Iasi
tel: 0731.031.885
fax: 0232.24.83.44
contact@foodville.ro
C.U.I. 34832379
J22/1336/2015

PROMOŢIE

Preţul nostru 12,39 RON
Stoc epuizat
Preţul nostru 42,92 RON
In STOC

Introducere » LAPTE DE COCOS

slide

Lapte Cocos

Inainte ca oamenii sa analizeze ce contine, mult inainte de a fi subiect de dezbatere pe blog-uri si argument pentru promotorii unui regim vegan, laptele de cocos era obtinut si folosit in bucatariile din Asia de Sud si Sud-Est, in Oceania si Africa de Est, de unde este originar cocotierul. 

In prezent, produsele obtinute din fructele cocotierului sunt cunoscute si apreciate in intreaga lume.


RON
RON
Producator:
GREUTATE:
 

Preţul nostru 12,49 RON

In STOC


 

Preţul nostru 12,65 RON

In STOC


 

Preţul nostru 5,99 RON

Stoc epuizat


 

Preţul nostru 8,49 RON

Stoc epuizat


 

Preţul nostru 9,39 RON

Stoc epuizat


 

Preţul nostru 26,99 RON

Stoc epuizat


 

Preţul nostru 13,49 RON

Stoc epuizat

 In zonele unde este indigen este preferata forma proaspata, atat pentru intensitatea aromei cat si pentru prospetimea apei de cocos care este renumita pentru proprietatile hidratante si continutul ridicat de electroliti. Pe distante mari insa fructele ajung cel mai des uscate (forma pe care o gasim in supermarket) sau sub forma derivatelor: ulei de cocos, smantana de cocos, lapte de cocos, lapte de cocos degresat sau apa de cocos (nu este cea pe care o consumam din fructul verde).

Diferenta intre ultimele trei produse o face procentul de grasimi pe care il contin, in nuca de cocos gasim exclusiv grasimi saturate. De altfel, aproape toate caloriile din laptele de cocos neindulcit provin din grasimile continute. Denumirile comerciale variaza destul de mult si pot duce in eroare pe cei care se intalnesc prima data cu aceste produse. Ca proces, obtinerea laptelui de cocos presupune ca peste pulpa macinata/razuita sa se toarne apa fiebinte, dupa care se separa lichidul rezultat. Procesul este aproape intotdeauna repetat pentru a extrage o cantitate cat mai mare de produs. Apa fierbinte lichefiaza grasimile naturale ale nucii de cocos si le separa de partea fibroasa. Astfel, daca se foloseste o cantitate mica de apa in prima etapa, produsul final va fi smantana de cocos (20-40% grasimi), iar daca se opteaza pentru o cantitate mai mare de apa vom obtine laptele de cocos (10-20% grasimi). Apa de cocos are sub 5% grasimi.

 

Laptele de cocos are cu siguranta un loc asigurat in bucatarie si nu doar acolo. Cele mai frecvente utilizari includ:

  • Consumul ca atare;
  • Adaugat in diferite tipuri de bauturi calde sau reci (de la cafea la Pina colda)
  • Ca adaos in sosuri pentru a oferi savoare asiatica preparatelor;
  • Ca agent de ingrosare pentru diferite feluri de mancare (laptele de cocos isi schimba consistenta la temperaturi mai mari de 80°C);
  • Ca aliment complementar in dieta Keto (are relativ putine calorii, este bogat in grasimi, si contine doar un tip de carbohidrati in cantitate redusa).

 

Este usor sa integram laptele de cocos in dieta curenta si intre produsele dermo-cosmetice daca ne amintim beneficiile pe care ni le ofera:

 

  • Acidul lauric din laptele de cocos ajuta in reglarea colesterolului si in prevenirea afectiunilor cardiace;
  • Ca parte a unei diate echilibrate ajuta in dietele de slabire prin continutul bogat in electroliti si relati sarac in calorii;
  • Poate fi consumat de sportivi in completarea/ca alternativa la bauturile energizante;
  • Sustine un sistem imunitar puternic;
  • Consumat cu moderatie are o contributie importanta in reglarea tractului digestiv;
  • Completeaza dieta persoanelor cu intoleranta la lactoza, carora le permite sa se bucure de preparate precum capuccino;
  • Previne imbatranirea prematura a pielii;
  • Calmeaza si grabeste vindecarea arsurilor solare;
  • Previne aparitia si agravarea acneei pentru ca are proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

 

Cu atat de multe utilizari si beneficii putem usor concluziona ca laptele de cocos este un aliment minune. Ar fi intr-adevar usor, dar si superficial. Putem spune insa cu toata convingerea ca cei mai multi dintre noi il putem include in alimentatie, ca parte a unei diete variate, si astfel sa ne bucuram de toate beneficiile pe care ni le ofera.

OGJmNjI5Z