Introducere » FOIE GRAS » MAISTRES OCCITANS Pate cu 20% foie gras de rata 130 g, IGP Sud-Vestul Frantei
Reteta unui veritabil best-seller : carne de porc atent selectionata cu 20% miez de foie-gras de rata, un adevarat deliciu pentru gurmanzi. Pate de foie gras- se serveste pe paine prajita alaturi de un pahar de vin bun.
Ficat gras de rata din sud-vestul Frantei 20% , carne de porc cu si fara grasime, sare, piper. Produs sterilizat. ALERGENII sunt scrisi cu MAJUSCULE. Informatii nutritionale/100g - Valoare energetica: 360 kcal; grasimi 34 g din care saturate 13 g; glucide 0,6 g din care zaharuri 0.5 g; proteine 13 g; sare 1.8 g
A se depozita la loc uscat si racoros. Se pune la frigider minim 3 ore inainte de deschidere . Introduceti conserva in apa calda cateva secunde pentru a facilita scoaterea continutului din conserva. Dupa deschidere se va pastra la frigider si se va consuma in maxim 48 ore.
Cu o istorie de peste 45 de ani, asociaţia de producători LA QUERCYNOISE este situată in pitorescul oras Gramat, in mijlocul celei mai faimoase regiuni a lumii asociată cu foie-gras-ul si anume zona de sud-vest a Franţei.
Reusita unui produs gastronomic depinde intotdeauna de calitatea materiilor prime utilizate, in acest caz ficatul proaspat de raţă. Toate produsele asociaţiei poarta cu mandrie indicativul IGP ( Indicatie Geografica Protejata, marcata din anul 2000 cu o mica bulina pe fond galben-albastru ), garanţie a celei mai bune calitaţi la nivel mondial. Acest marcaj inseamna ca raţele au fost crescute natural si ingrăsate in zona de sud-vest a Franţei, in condiţii stricte si supravegheate de autoritaţi independete pentru a livra intotdeauna cea mai buna calitate din lume. O echipa de 5 tehnicieni asigura bunul mers al lucrurilor, de la selecţia păsărilor si pană la produsul finit, precum si certificarea IGP. Asociaţia a obtinut 4 certificari (IFS, ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001).
Foie-gras-ul este o veche specialitate culinară care a ajuns să simbolizeze excelenţa gastronomică franţuzească. Este cu adevarat un produs regional, cu legături organice cu “terroir-ul” de unde provine. Savoir-faire-ul si devotamentul pentru munca bine facuta sunt transmise cu preţuire de la o generaţie la alta. La Maistres Occitans, atat pasarile cat si tradiţiile sunt cinstite si tratate cu respectul cuvenit.
Foie-gras-ul a fost intotdeauna lăudat si pus in centrul atentiei de catre mai toti marii chefi bucatari francezi , devenind, in diverse forme de gatire, “regele” mesei peste tot in Franta. Este apreciat atat in bucatariile cu stele Michelin cat si de catre gurmanzi, la ei acasă, fiind un adevarat ambasador al faimosului „ joie de vivre á la française”.
Ar mai fi de notat ca foie-gras-ul este bogat in acizi grasi nesaturati, acizi recomandaţi in dieta zilnică a fiecaruia dintre noi deoarece contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rau ” din sange (colesterolul LDL – Low Density Lipoprotein) .
Este recomandat sa puneţi foie-gras-ul in frigider minim 4-6 ore si sa il scoateţi din frigider cu 10-15 minute inainte de servire. In cazul conservelor, se introduce conserva scurt sub un jet de apă caldă pentru a facilita scoaterea din conservă. Se feliază cu un cuţit cu lamă subţire si caldă sau cu o liră de feliere si apoi se serveste cu paine ţărănească sau paine prajită.
Produsele sunt disponibile in Romania prin FOODVILLE DISTRIBUTION ROMANIA.