Introducere » FOIE GRAS » MARTIKO Bloc foie-gras rata 70 G
MARTIKO Bloc foie - gras rata 70 G
Este indicat sa refrigerati foie - gras cu minim 4 ore inainte de a-l consuma. Dupa ce il scoateti din frigider, il lasati la temperatura camerei 15 minute, il feliati si apoi il puteti servi.
Martiko este un producator spaniol de foie gras si produse pe baza de foie gras, rata si gasca, din Navarra, cu traditie din 1986.
Ingrediente: 98% foie gras de rata, apa, brandy, amidon, sare, zahar, condimente, antioxidant E 301 si conservanti E 250.
Valori nutritionale/ 100g produs: energie 449,2kcal; grasimi 46g din care saturate 19,1g; glucide3,3 g din care zaharuri 2,1g; proteine 5,5g; sare 0,9g.
Conditii depozitare- a se depozita in loc uscat si racoros, departe de lumina. Dupa deschidere pastrati la frigider si consumati in maxim 5 zile.
Ce este foie-gras-ul ?
Foie gras este o specialitate culinara de lux , produsa din ficat proaspat de gâscă sau raţă, care au fost ingrasate inainte.
Conform legii franceze, poarta denumirea de „foie- gras” ficatul de raţă sau gâscă , care a fost ingrasata intentionat , proces cunoscut sub denumirea de gavaj. In partea de nord a Spaniei – Navarra, fosta provincie franceza- , foie-grasul este produs ocazional si prin ingrasare naturala, proces care necesita insa un timp mai indelungat.
Acest produs gourmet este o delicatesa recunoscuta in bucataria franceza si spaniola . Gustul sau este descris ca fiind bogat, untos , cu o savoare delicata , deosebindu-se de cel de ficatul simplu de raţă sau gâscă.
Foie gras-ul se comercializeaza sub mai multe forme : foie-gras frais (ficat proaspat), foie-gras cuit (foie-gras preparat) sau foie-gras mi-cuit (foie-gras semi-preparat).
Denumirea de foie-gras cuit (foie-gras preparat ) se refera la specialitatea culinara cea mai populara, cea pe care o gasiti ocazional pe rafturile magazinelor. Fiind sterilizat, poate fi pastrat intr-un loc uscat si racoros timp de mai multi ani, timp in care va „îmbătrâni” frumos , ca un vin bun ! Şi tot ca şi un vin bun, ideal este să îl scoateţi din frigider cu 15 minute înainte de a-l degusta. La temperatura camerei îşi va dezvălui toate aromele.
Bloc de foie gras, foarte răspândit astăzi , este o specialitate de foie-gras inventata mai târziu, în 1954, şi care amestecă mai multe bucăţi de ficat emulsionate, garantând un gust omogen.