Pentru aceasta reteta de salata de ton avem nevoie de:
- doua conserve ton galben Palacio de Oriente 111 g
- un borcan ardei copti piquillo intregi (10-12 ardei)
- o ceapa verde
- usturoi dupa gust
- o lingura de capere
- 2 linguri patrunjel maruntit
- 50 g de maioneza
- Sucul de la ½ de lamiae
- Ulei de masline
- sare si piper proaspat rasnit
- menta
- o bucata fenicul curatat si spalat
- otet balsamic
Se curata cu grija ingredientele si intr-un bol se pun urmatoarele : tonul bine scurs, ceapa maruntita,usturoiul, caperele maruntite, menta, maioneza, sucul de lamaie, 2 linguri de ulei masline, sare si piper dupa gust. Se mizeaza cu grija aceste ingredient pana compozitia devine omogena. Dupa aceasta se umplu ardeii piquillo cu aceasta compozitie cu ajutorul unei linguri de masa. Odata operatiunea incheiata, se pun pe un platou deoparte.
Pentru salata de fenicul, se mixeaza feniculul bine curatat si taiat grosier cu ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare si piper proaspat rasnite.
Ardeii se servessc alaturi de salata aromata de fenicul si de paine prajita.