Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
- o conserva de ton Ton galben YELLOWFIN bucati in ulei de masline 260 g ARROYABE
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 bucata rodie
- 2 lipii libaneze
- 1 lingurita chimion
- 1 lingura melasa de rodii
- 1 mana de rosii cherry
- menta
- 2 linguri seminte de pin
- 3-4 linguri ulei de masline
- sucul de la jumatate de lamaie
- sare si piper proaspat rasnit
Se taie lipiile in triunghiuri si se aseaza pe o tava de copt. Se amesteca chimionul cu 2-3 linguri de ulei masline si se ung lipiile cu sosul astfel obtinut. Punem lipiile in cuptorul incins la 180°C timp de aproximativ 10 minute, pana se rumenesc si devin crocante.
Cat timp lipiile sunt la cuptor, se pregatesc restul ingredientelor.
Incingem o tigaie si rumenim semintele de pin. Curatam rodia, spalam bine patrunjelul si menta si le tocam marunt. Rosiile cherry le vom taia in cubulete. Scurgem bine tonul ARROYABE si-l amestecam cu toate celelalte ingrediente folosind doua linguri. Salata se serveste impreuna cu lipiile crocante.