Salata de ton cu patrunjel, rodie si lipii aromate

14.02.2021

Salata de ton cu patrunjel, rodie si lipii aromate

cu Ton galben YELLOWFIN bucati in ulei de masline 260 g ARROYABE

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

  • o conserva de ton Ton galben YELLOWFIN bucati in ulei de masline 260 g ARROYABE
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 bucata rodie
  • 2 lipii libaneze
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingura melasa de rodii
  • 1 mana de rosii cherry
  • menta
  • 2 linguri seminte de pin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • sare si piper proaspat rasnit

Se taie lipiile in triunghiuri si se aseaza pe o tava de copt. Se amesteca chimionul cu 2-3 linguri de ulei masline si se ung lipiile cu sosul astfel obtinut. Punem lipiile in cuptorul incins la 180°C timp de aproximativ 10 minute, pana se rumenesc si devin crocante.

Cat timp lipiile sunt la cuptor, se pregatesc restul ingredientelor.

Incingem o tigaie si rumenim semintele de pin. Curatam rodia, spalam bine patrunjelul si menta si le tocam marunt. Rosiile cherry le vom taia in cubulete. Scurgem bine tonul ARROYABE si-l amestecam cu toate celelalte ingrediente folosind doua linguri. Salata se serveste impreuna cu lipiile crocante.

MTY1NDdmM