Pentru a facilita utilizarea site-ului nostru de către utilizatori, folosim cookie-uri. Făcând clic pe butonul „Sunt de acord”, vă dați consimțământul pentru utilizarea cookie-urilor de preferință, statistice și de marketing de către noi și partenerii noștri. Cookie-urile funcționale sunt utilizate pe parcursul sesiunii de navigare pentru a menține funcționalitatea site-ului. Informații detaliate și setări pentru cookie-uri pot fi găsite aici.

Salata de ton cu patrunjel, rodie si lipii aromate

14.02.2021

Salata de ton cu patrunjel, rodie si lipii aromate

cu Ton galben YELLOWFIN bucati in ulei de masline 260 g ARROYABE

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

  • o conserva de ton Ton galben YELLOWFIN bucati in ulei de masline 260 g ARROYABE
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 bucata rodie
  • 2 lipii libaneze
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingura melasa de rodii
  • 1 mana de rosii cherry
  • menta
  • 2 linguri seminte de pin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • sare si piper proaspat rasnit

Se taie lipiile in triunghiuri si se aseaza pe o tava de copt. Se amesteca chimionul cu 2-3 linguri de ulei masline si se ung lipiile cu sosul astfel obtinut. Punem lipiile in cuptorul incins la 180°C timp de aproximativ 10 minute, pana se rumenesc si devin crocante.

Cat timp lipiile sunt la cuptor, se pregatesc restul ingredientelor.

Incingem o tigaie si rumenim semintele de pin. Curatam rodia, spalam bine patrunjelul si menta si le tocam marunt. Rosiile cherry le vom taia in cubulete. Scurgem bine tonul ARROYABE si-l amestecam cu toate celelalte ingrediente folosind doua linguri. Salata se serveste impreuna cu lipiile crocante.

YWQ5NT