Foie gras Martiko - Tradiție și respect

18.10.2017

Foie gras Martiko - Tradiție și respect

VIZIUNEA MARTIKO

La Martiko ne trezim în fiecare zi cu aceeași viziune: să creștem cele mai bune rațe din Navarra pentru a vă oferi cele mai bune produse. În acest scop am creat o echipă care monitorizează îndeaproape fiecare etapă a procesului de producție. Vă invităm să descoperiți  viziunea noastră de fiecare zi. Bine ați venit în lumea Martiko!

 

INCUBATOR  cu afecțiune maximă

Rațele crescute de către Martiko sunt rațe din rasa Moulard. Aceste rațe sunt un hibrid dintre rasa Pekin și rasa Muscovy (in România cunoscute ca rațe leșești).  Incubarea ouălor este un proces esențial. Prin urmare, Martiko a realizat un parteneriat strategic cu o companie specializată în incubarea ouălor de rață. Această companie garantează originea rațelor, rasa  și respectarea standardelor de calitate. Dupa 35 de zile în incubator, rățuștele ies din ou și pornesc spre casă.

Prima zi - În sfârșit acasă

Odată ce au ieșit din ou, rațele sunt transportate la prima lor casă: fermele de creștere Martiko. Aceste ferme sunt pregătite să găzduiască rațe mici deoarece au o temperatură controlată care asigură cele mai bune condiții de creștere. Spațiile de creștere sunt ideal proiectate pentru a putea asigura și menține în permanență  temperatura ideală. În primele zile de viață rățuștele nu își pot regla temperatura corpului și , prin urmare, trebuie să fie atent monitorizate. Fermierii Martiko monitorizează comportamentul rațelor și iau întotdeauna cele mai bune decizii pentru bunăstarea lor.

Treptat, rațele sunt  aclimatizate pentru a putea ieși afară. În funcție de temperaturile exterioare, fermierii  decid  când rațele pot ieși la aer liber.

FERMA

De la 21 la 84 de zile rațele vor trăi în fermele proprii Martiko, unde facilitățile sunt proiectate astfel încât rațele să se poată adăposti în caz de frig sau ploaie dar și să poată avea acces facil la terenul exterior. Fermele sunt situate în mai multe locații din Navarra. Fiecare rață are la dispoziție, în medie,  5 m2 de teren, deși aproape întotdeauna  preferă să stea împreună.

ALIMENTAȚIE - numai produse naturale

Mâncarea rațelor este 100% naturală pe bază de porumb nemodificat genetic, ceea ce le conferă sănătate și robustețe. La Martiko bunăstarea rațelor este pe primul loc. Este foarte important ca acestea să-și poată dezvolta mușchii în mod corespunzător, să fie sănătoase și puternice. Fermele de creștere au aceeași configurație și prezintă un tunel cu un teren pe dreapta și pe stânga. Una din cele doua zone se afla întotdeauna, prin rotație, în repaus de 3 luni pentru a da timp de regenerare vegetației și pentru a oferi astfel cele mai bune condiții rațelor.

 

 

CÂMPIA

Toate facilitățile Martiko sunt situate în Navarra iar rațele Martiko sunt tot de aici. De ce în Navarra? Familia Martiko provine din Navarra și când au început acest proiect și-au dorit ca rădăcinile afacerii să-și tragă seva din solul câmpiilor Navarrei. În plus, Navarra este una dintre provinciile spaniole cu suprafețe întinse de câmpie și, implicit, vaste terenuri necesare pentru creșterea rațelor .

Pe fiecare domeniu Martiko există o stație de tratare a deșeurilor provenite de la rațe astfel încât acestea să poată fi ulterior folosite de către fermierii din zonă ca îngrășământ pentru câmpurile lor.

ABATORUL  - maximă igienă și respect

Abatorul Martiko beneficiază în permanență de prezența unui medic veterinar - reprezentant oficial al guvernului din Navarra, care urmărește ca lucrurile să se facă în cel mai profesionist mod. Rața este utilizată aproape în totalitate și se folosește nu doar partea comestibilă (ficat, carne, etc.). Martiko deține o instalație de recuperare a penelor ce sunt apoi vândute către industria textilă. Lucrul la Martiko începe dimineața devreme pentru ca produsele să fie pregătite și expediate în cel mai scurt timp posibil,% cu prospețime maximă.

FABRICA   - minimă manipulare

Martiko  continuă să prețuiască tradiția. Gătitul produselor tip ”confit” durează ore iar maturarea jamonului  zile întregi.  În prezent, Martiko deține două centre de producție: o fabrică produce derivatele din carne de rață: confit, jamon, piept de rață (magret) iar cealaltă doar produse pe bază de foie gras: foie gras, bloc de foie gras, pate de foie gras, mousse de foie gras.

Fabricile Martiko au un personal cu înaltă calificare și cu ani de experiență,  dedicat elaborării celor mai bune produse din carne de rață și foie gras. Devotamentul lor pentru calitate și know-how-ul sunt transmise în fiecare dintre produsele Martiko.

Încercați produsele Martiko din magazinul Foodville:

- Foie gras cu 98% conținut de ficat de rață

- Pate superior de rață

- Pate superior de gâscă.

NzJkYzNj